Marire sani | Augmentare mamara | operatii marire sani Cluj 

 

Augmentarea mamara este o interventie chirurgicala care urmareste armonizarea formei si marimii sanilor cu restul corpului prin cresterea dimensiunilor si fermitatii in scopul evidentierii  acestora.

Este poate cea mai feminizanta operatie, care reda atractivitatea, increderea, stima de sine, integrarea socio-profesionala si sexuala  a pacientilor.

Tehnicile folosesc implanturi mamare de ultima generatie cu forme, consistenta si dimensiuni diferite care se raporteaza la deficitul si nevoile pacientului . Alternativa mai eco-friendly este  transferul de grasime prin lipofilling mamar, care este un autoimplant “viu”ce necesita priza la tesutul injectat, dar  nu are o predictibilitate comparabila a rezultatelor.

Marirea de sani cu implant este una dintre cele mai frecvent solicitate interventii, foarte probabil datorita gradului ridicat de satisfactie postoperatorie cu impact direct asupra succesului personal si profesional, modelelor  care “dicteaza” trendul,societatii tot mai perfectioniste in ce priveste simetria si armonia corporala si nu in ultimul rand modei  imbracamintii mulate care “sanctioneaza” orice abatere de la proportional.

 

Marire sani | Augmentare mamara | Implant mamar | Impactul psihologic

 

Marirea sanilor cu implant este o operatie cu impact psihologic major, ajutand multe femei sa dobandeasca o imagine mai buna, contribuind prin aceasta la cresterea increderii si respectului de sine. 

In cazurile severe cu sani cazuti peste masura, augmentarea mamara singura nu poate corecta defectul, necesitand asocierea liftingului de san, procedeu care se poate face in acelasi timp.

 

Marire sani Cluj - foto inainte / după intervenție

 

Consultatia - marire sani - augmentare mamara - implant mamar

 

Consultatia in vederea interventiei de marire a sanilor, are ca scop stabilirea scopului si asteptarilor pacientului cu privire la procedura, precum si rezultatele scontate. Impreuna cu Dr. V. Nicula vor fi discutate dimensiunile, forma, tipul implantului dorit si pozitionarea inciziei. Veti putea fi intrebat despre starea medicala, alergii medicamentoase, medicatie curenta, operatii, rezultatele mamografiilor si biopsiilor mamare anterioare, istoricul familial de cancer mamar. Veti avea nevoie de o persoana apropiata care sa va insoteasca la Clinica, sa va conduca si sa va supravegheze cel putin in prima noapte dupa operatie.

 

Metode augmentare mamara (marire sani) - pozitionare incizie implant mamar

 

Pentru augmentarile si asimetriile usoare, cresterea in volum se poate face minim invaziv ”fara operatie” cu grasime proprie (adipolipofilling). De departe cea mai uzitata metoda ramane augmentarea mamara cu implant  de silicon. In functie de anatomia proprie, particularitatile de cicatrizare dar si de optiunea pacientei, Dr. V. Nicula recomanda una din cele patru abordari sau incizii pentru insertia si pozitionarea implantului: inframamar (in pliul format sub san), periareolar (in jurul mamelonului), axilar (in pliul din axila) sau transombilical (prin ombilic). „Buzunarul” in care se va introduce si va contine implantul, poate fi pozitionat deasupra sau dedesubtul muschiului mare pectoral. Apoi implantul va fi centrat sub mamelon, pentru o proiectie cat mai buna.

 

Tipul si dimensiunile implantelor mamare 

 

Va fi stabilit nu doar de dorinta ta dar mai ales de anatomia proprie a sanului, elasticitatea pielii si tipul constitutional. Implantele cu silicon sunt preferate celor saline, fiind mult mai rezistente, mai apropiate de consistenta sanului, iar in cazul extrem de rupere, gelul coeziv ramane langa invelis in “buzunarul” implantului.  Implantele pot avea o varietate de forme rotunde sau anatomice cu profil redus, moderat, inalt si foarte inalt, depinzand de compania producatoare. In plus fata de acceptul Comunitatii Europene, implantele din U.S.A. au si aprobarea F.D.A., un for medical foarte exigent, care le confera pacientilor siguranta si garantie extinsa (Allergan, Mentor).  

 

Alegerea implantului

Se stabileste de comun acord pe baza masuratorilor si parametrilor corpului, tipului constitutional, varstei , starea tesutului mamar, afectiunilor coexistente care ar putea agrava starea de bine a pacientului, etc.

Sunt implantele de ultima generatie mult mai sigure, de forma si dimensiuni  diferite cu invelis neted sau micro-nanotexturat si umplute cu solutie salina sau mai de preferat gel natural coeziv care imita consistenta sanului normal si “ascunde” limitele implantului.

In mare sunt implante rotunde sau anatomice cu profile variabile, depinzand de Compania producatoare, au acceptul Comunitatii Europene respective al FDA American, asigurand pacientilor o siguranta si garantie extinsa.

Cu toate acestea , alegerea implantului ar trebui sa compenseze deficitul de volum, forma si consistenta al  pacientilor, pentru a obtine  proportionalitate, armonie si redarea feminitatii “obiective”.

 Ideal, medicul are sarcina sa instruiasca pacientii pentru a observa necesarul obiectiv de volum si forma, nu cel emotional, prin operatie obtinand personalizarea fiecarui caz la superlativ.

 

Candidatii ideali pentru marire sani (augmentare mamara - implant mamar Cluj)

 

- Persoanele care vizeaza imbunatatirea aspectului fizic si armonia sanilor la conturul corporeal, nu neaparat perfectiunea.
- Daca ai o sanatate buna si ai asteptari realiste de la operatie
- Sanii incomplet dezvoltati, prea mici
- Sanii sunt asimetrici
- Sanii au pierdut in volum si forma dupa nasteri  sau cure de slabire, inaintare in varsta
- Sindromul Poland uni sau bilateral

 

Pregatirea preoperatorie pentru marire sani

  1. Consultatia preliminara cu anamneza si masuratorile parametrilor sanilor pentru alegerea implantului.
  2. Ecografia mamara bilateral sau la nevoie mamografia bilateral.
  3. Analize de sange prin teste de laborator.
  4. Ajustarea medicatiei curente , cand e cazul.
  5. Abstinenta la fumat , cel putin 3 saptamani inainte si 2 saptamani dupa operatie.
  6. Evitarea aspirinei, antiimflamatoarelor nesteroidiene sau suplimentelor care pot creste riscul sangerarii.

 

 

Anestezia si operatia de marire sani

 

Dr. V. Nicula va efectua interventia in Centre de Chirurgie Plastica acreditate, sau in Clinici cu facilitati de spitalizare  continua sau ambulatorie.

Este una din interventiile cele mai “standardizate” din Chirurgia Plastica, dureaza in general 1-2 ore, in anestezie generala dar se poate opta si spre alte variante de anestezie   la intelegere cu medicul anestezist.

 

Ce trebuie sa faceti dupa o operatie de marire sani

 

In ultimii ani, tehnicile si medicatia au redus mult din dureri, astfel ca acestea cedeaza relativ repede in primele zile, nefiind resimtite de pacienti decat ca si discomfort,  senzatie de oboseala si poate dureri la mobilizare. Pentru acestea veti primi analgetice cu continuarea tratamentului antibiotic, antimicotic si antiimflamator. Tumefactia se remite in cateva zile, incizia devine pala si semivizibila. Majoritatea pacientilor revin la munca in 4-5 zile. Recuperarea depinde de organism iar revenirea, de intensitatea muncii prestate.

La controale se vizeaza aseptizarea plagilor minime, pansamentul ocluziv tip Cosmopor, aplicarea contentiei elastic externe sub forma corsetului conformat. Masajul zilnic in primele zile are rol de drenaj intern in lisa tubilor de dren, respectiv profilaxia contracturii capsulare.

 

 

Noul aspect in urma interventiei de augmentare mamara (marire sani) 

 

Gradul mare de satisfactie al interventiei  este evidentiat si de accesarea  foarte  frecventa a augmentarii mamare.

Cu toate acestea, decizia operatorie este una personala, pentru ca ulterior cu ocazia consultatiei impreuna cu Dr. V. Nicula sa se stabileasca  prin simulare obiectiva si computerizata, dimensiunile, forma, tipul de implant precum si eventuale interventii conexe, pentru obtinerea unui rezultat  armonios, personalizat care sa confere identitate feminitatii persoanei.

 

 

Citeste recomandările de pe blogul nostru:

Marire sani Cluj - cand este indicata inlocuirea unui implant mamar