Marire sani - operatii marire sani Cluj 

 

Marirea sanilor sau augmentarea mamara este procedeul chirurgical prin care se perfectioneaza efectiv forma si dimensiunile sanilor, cu obiectivul de a evidentia sanii prea mici.

Solicitarile de marire sani prin interventie chirurgicala sunt printre cele mai solicitate alaturi de cele corectare sau reducere a volumului sanilor aparute dupa nastere. Adeseori, alaturi de marire sani se solicita echilibrarea asimetriilor mamare sau reconstructia sanilor dupa alte tipuri de interventii chirurgicale asupra sanilor. 

Marirea sanilor cu implant este o operatie cu impact psihologic major, ajutand multe femei sa dobandeasca o imagine mai buna, contribuind prin aceasta la cresterea increderii si respectului de sine. 

In cazurile severe cu sani cazuti peste masura, augmentarea mamara singura nu poate corecta defectul, necesitand asocierea liftingului de san, procedeu care se poate face in acelasi timp.

 

Consultatia

Va stabili scopul si asteptarile tale de la procedura, precum si rezultatele scontate. impreuna cu Dr.V.Nicula vor fi discutate dimensiunile, forma, tipul implantului dorit si pozitionarea inciziei.

Veti putea fi intrebat despre starea medicala, alergii medicamentoase, medicatie curenta, operatii, rezultatele mamografiilor si biopsiilor mamare anterioare, istoricul familial de cancer mamar.

Veti avea nevoie de o persoana apropiata care sa va insoteasca la Clinica, sa va conduca si sa va supravegheze cel putin in prima noapte dupa operatie.

 

Metode

Pentru augmentarile si asimetriile usoare, cresterea in volum se poate face minim invaziv ”fara operatie” cu grasime proprie (adipolipofilling). De departe cea mai uzitata metoda ramane augmentarea mamara cu implant  de silicon.

In functie de anatomia proprie, particularitatile de cicatrizare dar si de optiunea pacientei, Dr. V. Nicula recomanda una din cele 4(patru) abordari sau incizii pentru insertia si pozitionarea implantului: inframamar( in pliul format sub san), periareolar(in jurul mamelonului), axilar(in pliul din axila) sau transombilical(prin ombilic).

„Buzunarul” in care se va introduce si va contine implantul, poate fi pozitionat deasupra sau dedesubtul muschiului mare pectoral. Apoi implantul va fi centrat sub mamelon, pentru o proiectie cat mai buna.

 

Tipul si dimensiunile implantelor

 

Va fi stabilit nu doar de dorinta ta dar mai ales de anatomia proprie a sanului, elasticitatea pielii si tipul constitutional.

 

Implantele cu silicon sunt preferate celor saline, fiind mult mai rezistente, mai apropiate de consistenta sanului, iar in cazul extrem de rupere, gelul coeziv ramane langa invelis in “buzunarul” implantului.

 

Implantele pot avea o varietate de forme rotunde sau anatomice cu profil redus, moderat, inalt si foarte inalt, depinzand de compania producatoare.

 

In plus fata de acceptul Comunitatii Europene, implantele din U.S.A. au si aprobarea F.D.A., un for medical foarte exigent, care le confera pacientilor siguranta si garantie extinsa (Allergan, Mentor).  

 

 

Candidata ideala pentru marire sani

 

Este femeia care  prin augmentarea mamara cauta nu atat perfectiunea cat imbunatatirea aspectului fizic si integrarea armonioasa a sanilor.

Poti recurge la o interventie chirurgicala de marire sani daca:

  • Ai o buna sanatate fizica
  • Sanii tai sunt pe deplin dezvoltati
  • Te deranjeaza ca sanii tai sunt prea mici
  • Esti nesatisfacuta de faptul ca sanii tai au pierdut forma si volum dupa nastere, slabiri bruste, inaintare in varsta
  • Ai asteptari realiste de la operatie
  • Unul sau ambii sani nu sau dezvoltat normal.
  • Sanii tai variaza ca dimensiuni sau forma.

 

Pregatirea preoperatorie pentru marire sani

1.     Efectuarea testelor de laborator, evaluarea medicala

2.     Efectuarea mamografiei bilaterale

3.     Administrarea medicatiei curente ajustate

4.     Renuntarea la fumat cu cel putin 3 saptamani inainte si dupa

5.     Evitarea aspirinei, antiimflamatoarelor nesteroidiene sau suplimentelor care pot creste riscul sangerarii.

 Veti primi instructiuni speciale pre si postoperatorii.

 

 

 

Anestezia si operatia de marire sani

 


Dr. V.Nicula va efectua interventia in Centre de Chirurgie Plastica acreditate, sau in Clinici cu facilitati de spitalizare ambulatorie.

Operatia de marire sani sau augmentarea mamara dureaza 1-2 ore, sub anestezie generala care induce somnul pe tot parcursul operatiei. Uneori se poate opta pentru anestezia locala de infiltratie impreuna cu sedarea intravenoasa, este insotita de un usor discomfort, pacientul fiind constient.

Ce trebuie sa faceti dupa o operatie de marie sani

Cateva zile dupa augmentarea sanilor este normal sa va simtiti obosite, sa aveti senzatia de febra musculara si dureri la mobilizare. De aceea veti primi analgetice pentru a controla durerea. Tumefactia postoperatorie se remite, iar linia inciziei paleste in cateva saptamani.  Majoritatea pacientelor sunt se acomodeaza in 24-48 de ore si se intorc la lucru in 4-5 zile. Recuperarea depinde de individualitatea fiecarui organism,  intensitatea activitatii zilnice nedepasind nivelul mediu.

La controlul de o saptamana, se schimba pansamentul adeziv fiind inlocuit de corsetul de contentie.

Masajul zilnic va mentine complianta buzunarului si se va opune contracturii capsulare.    .

 

Noul aspect  

Cele mai multe femei sunt extrem de satisfacute cu aspectul mai plin, ferm si ridicat al bustului conferindu-le increderea in sine si in propriul aspect.

Decizia de augmentare mamara este una foarte personala, de aceea si Dr. V.Nicula are sarcina complexa de a alcatui un program chirurgical efectiv si personalizat, pentru obtinerea aspectului dorit.