Programări: 0745 587 138 sau 0742 229 191

Micșorare sâni | Reducție mamară | Mamoplastie reducțională

Micșorare sâni Cluj - reductie mamara Cluj

Sânii mari peste masură pot cauza probleme emoționale și de sănătate. Mai mult decât atât, pot să apară o varietate de probleme medicale datorită greutății excesive a sânilor, dureri locale, discomfort, tulburări de respirație și alterarea biomecanicii coloanei vertebrale, nemaivorbind de problemele de imagine individuală. Mărimea excesivă a sânilor poate interfera cu modul de viața dinamic, reducând vizibil confortul cotidian.

Interventia cunoscută sub numele de mamoplastie reductională, înlătură excesul de grăsime, țesut glandular și piele, obținând un sân mai mic, mai ușor și mai ferm, pentru integrarea lor armonioasă și simetrică în proporțiile corpului.

 

Image

Micșorare sâni - candidatul ideal

Mamoplastia reducțională se adresează mai puțin îmbunătățirii aspectului cosmetic și în primul rând ameliorării stării fizice de sănătate a pacientei. Sânii prea mari și grei, excesiv de căzuți și balanți, pot provoca disconfort fizic, restricționând sfera de activitate.

Reductia mamară poate fi realizată doar în cazul unor sâni dezvoltați complet și nu este recomandată femeilor care au intenția imediată de a alăpta. Cele mai bune candidate sunt femeile suficient de mature să înțeleagă procedura și să aibă așteptări realiste în ce privește rezultatele, grupele de pacienți cu risc fiind fumătorii și diabeticii.

 

Consultația

Dr. Valeriu Nicula va discuta franc cu tine despre forma și dimensiunile noilor sâni, între dorință și asteptări realiste. Vor fi făcute examinări, măsurători și fotografii de referință înainte și după operație.

Variabile care pot afecta procedura sunt vârsta, forma și mărimea sânilor, dar și condiția pielii, etc. Se vor discuta toate detaliile operației, de la poziționarea inciziilor, cantitatea de țesut exclusă, așezarea noului complex areolo-mamelonar, localizarea cicatricilor, etc.

Preoperator

Renunțarea la fumat cel putin 1 lună înainte și după operație. Evitarea aspirinei, antiimflamatoarelor nesteroidiene precum și suplimentelor responsabile de alterarea calității sângelui. Evitarea vitaminelor și medicamentelor, cu excepția celor care fac obiectul unui tratament de lungă durată, medicul fiind informat. În ziua operației, nu veți mânca și nu veți bea nimic, cu 6 ore înainte.

Uneori poate fi necesară prezența unei persoane apropiate care să vă conducă la Clinică și să vă ajute câteva zile după operație. Dr. V. Nicula va realiza mamoplastia reductionala în spitale, centre chirurgicale, clinici cu facilități de chirurgie plastică, iar spitalizarea poate cuprinde 1-2 zile. Operația în sine durează între 2-4 ore dar în unele cazuri se poate prelungi.

Anestezia și operația de micșorare a sânilor

Întreaga operație se desfășoară sub anestezie generală. Tehnicile variază, dar cele mai frecvente proceduri cuprind inciziile periareolare verticale și cele “în ancoră” sau “T inversat”, cu extensie până în șanțul submamar. După ce se îndepartează pielea, grăsimea și țesutul glandular în exces, complexul areolo-mamelonar se va ridica în noua poziție.

Uneori lipoaspirația poate fi folosită pentru a îndeparta excesul de grăsime.

În majoritatea cazurilor, complexul areolo-mamelonar va rămâne atașat de un segment cutanat cu vase si nervi, doar în cazuri extreme cu sâni enormi și pendulosi, poate fi necesara excluderea “în bloc” a glandei și areolo-mamelonului, urmată de grefare sau plastie cu tatuaj.

Firele de sutură vor fi localizate periareolar cu prelungire verticală până în șanțul submamar.

Image

Postoperator

Va fi aplicată pe zona operată o bustieră, după pansarea plăgii. Dureri moderate pot fi prezente câteva zile, în special la mobilizare sau tuse. împotriva acestora se vor administra analgetice. Corsetul special va fi purtat continuu câteva săptămâni. Cicatricile inițial roșu-violet se vor albi în câteva săptămâni, dar uneori se pot menține roșii, până la 1 an.

Deși după 1-2 zile se poate relua activitatea normală, dureri ocazionale pot persista săptămâni. Se va evita ridicarea sau împingerea greutăților pentru 3-4 săptămâni. Majoritatea femeilor pot relua munca în aproximativ 2 săptămâni deși vor avea o rezistență mai redusă câteva săptămâni.

Vor fi limitate exercițiile de întindere, îndoire până la revenirea din starea astenică, de asemenea se va evita înotul pentru câteva săptămâni. Ulterior activitatea fizică se va relua cu purtarea unui corset atletic de suport.

Noul aspect

Desi durerea și inflamația vor dispărea în primele săptămâni, noii sâni își vor definitiva forma și aspectul după 6 luni. Și după acest timp, sânii pot fluctua ca volum și formă la schimbările hormonale, sarcină, modificări de greutate.


Una din schimbările cele mai rapide de imagine se produce prin reducția mamară, sânii devenind proportionați, feciorelnici iar imbrăcămintea vă va avantaja.


În ciuda cicatricilor care sunt permanente dar semivizibile, veți fi multumită de propria imagine și de sânii sculptati la propriu.

Vezi aici galeria foto înainte și după operația de micșorare a sânilor