Forma si conturul fetei este determinat de structura scheletului-cadru subiacent. Cu ajutorul implantelor faciale se  pot corecta defecte din nastere la nivelul mentonului, unghiului mandibulei, nasului, sau obrajilor.

Augmentarea structurii scheletului osos, va determina un efect de lifting ( ridicare si intindere ) a partilor moi conferind un aspect mai tânar si mai odihnit, incadrat proportiilor faciale.

Implanturile faciale sunt create din materiale diverse si pot servi conturarii unei linii mai armonioase a mandibulei, obrazului, nasului, mentonului.

 

Planificarea interventiei

 

Discutia preoperatorie va trebui sa fie edificatoare pentru pacient in ce prive?te detaliile, etapele operatiei si asteptarile postoperatorii. Informarea medicului curant asupra obiceiurilor(fumat), problemelor gingivo-dentare, bolilor sistemice concomitente.

Se interzice tratamentul preoperator cu anticoagulante (aspirina), antiagregante plachetare.

Operatia se desfasoara in sala de interventie, cu pacientul ambulator.

Anestezia e locala de infiltratie cu sau fara sedare intravenoasa.

Necesita de cele mai multe ori incizii in zone semivizibile sau invizibile(vestibulul bucal, submenton, palpebral inferior, etc.)  


Recuperarea

Dupa 24-48 de ore, se remit tumefactiile, echimozele. Dupa 10 zile se topesc firele de la mucoasa bucala. Iar conturul final va fi obtinut, uneori in câteva luni. Se evita traumatismele locale câteva saptamâni.