Este o optiune de tratament potrivita pacientilor cu sprancene ptozate (cazute) si a celor cu "santuri" adanci intre ochi, astfel aducand un aspect mai vigilent si mai proaspat, tineresc. Procedeul se poate aplica la orice varsta, dar este frecvent intre 40-65 de ani. 

Echilibrul corectiei este important pentru a nu rezulta o hipercorectie („facies surprins”), o corectie insuficienta sau asimetrica.

Nu de putine ori liftingul sprancenelor poate imbunatati aspectul ridurilor frontale. Fenomenele de imbatranire conduc in timp la reducerea campului vizual prin caderea fruntii si a sprancenelor in virtutea gravitatiei. Efortul de a compensa prin ridicarea sprancenelor, accentueaza formarea ridurilor si aprofundarea celor deja prezente. Se poate interveni prin sectionarea muschilor responsabili de riduri statice adanci, in special a celor dintre sprancene.

Procedeele pot fi de la cele minim invazive tip suspensii cu fire percutanate, pana la excizii directe suprasprancenoase eventual cu suspensii ale muschiului orbicular.

 Liftingul sprancenelor inlocuieste aspectul obosit, incruntat al fetei, cu un look atent, echilibrat de netezirea ridurilor lateroorbitare si evidentierea santului pleoapei superioare.