Procedeele de chirurgie faciala si lipoaspirația sunt mai populare ca niciodată alaturi de cele noninvazive de Medicină Estetică, care au crescut abrupt in ultimul timp.
Deși în an pandemic, chirurgii plasticieni au efectuat peste 234000 de liftinguri faciale în 2020, conform ASAPS (Societatii Americane a Chirurgilor Plastici). Denumite si ritidectomii, au devenit mai frecvente și la bărbați, datorită efectelor instantanee și rezultatelor stabile pe termen lung.
Pe măsură ce îmbătrânim, pielea începe să își piardă elasticitatea, iar țesuturile încep să piardă din volum, rezultând jowls la nivelul unghiului mandibulei, riduri profunde și piele excedentară pe față și gât.
Datorită faceliftului, pacienții câstigă frecvent o reînnoire a încrederii în propria persoană, o aparență mai bună și un aspect mai tonic, mai sănătos.
Faceliftul în general, se adresează cantității țesuturilor, neavând un efect direct asupra calităților lor.
Procedeul chirurgical de facelift, implică reversarea semnelor de bătrânețe, la nivelul obrajilor, liniei mandibulare, gâtului, cu efecte evidente pe șanțurile adânci, și ridurile pronunțate.
Faceliftul poate conferi un aspect întins, neted, uniform, sculptat, cu refacerea ovalului feței, pentru un profil viril, mai tânăr. Ridică și conferă fermitate țesuturilor, functionând ca o “întoarcere a ceasului”, ajutând pacienții să arate mai tineri și să expună o versiune mai tânară a sineului.
Este procedeu care implică repoziționarea structurilor migrate gravitational, întinderea musculaturii faciale, precum și a pielii, indepărtarea grăsimii faciale excedentare sau, dupa caz, substituția volumetrică. Procedeul se adresează feței, gâtului sau ambelor regiuni, pentru a crea un aspect facial neted, uniform și ferm.
Cei mai buni candidați sunt aceia care au o piele laxă, excedentară, care a început să atârne dar și-a păstrat proprietățile elastice. Aceștia prezintă piele în exces ce atârnă la nivelul obrajilor, liniei mandibulare, unghiului mandibulei (jowls) și gâtului. Cei cu structura osoasă puternică și bine definită, au rezultate mai predictibile și o mai mare satisfacție după operație.
Faceliftul este perceput general, ca orice tip de chirurgie facială de rejuvenare, multă lume ințelegând că implică operații ale întregii fețe, ochi, sprâncene, centrofacial, menton, etc.
Procedeul de facelift se adresează doar celor două treimi inferioare ale feței.
Prin urmare pacienții pot alege proceduri adjuvante cum ar fi liftingul pleoapei, sprâncenelor, frunții, regiunii temporale sau gâtului, efectuate în același timp chirurgical sau ulterior.
Dacă imaginea oglindită prezintă propria persoană mai vârstnică decât vă simțiți în realitate sau dacă considerați că aparența îmbătrânită vă afectează negativ evoluția profesională și relațiile personale, atunci liftingul facial este soluția problemelor dumneavoastră.