Explozia augmentarilor mamare din anii 90, cu implante nu neaparat armonioase ci din contra, a condus la evidenta a unui dezechilibru corporal in defavoarea volumului si conturului posteriorului, in special la populatia caucaziana.
Abia in anii 2000, echilibrul a fost recreeat prin aparitia conceptului fesestetic, de armonie corporala obtinut prin augmentare gluteala cu grasime, lifting gluteal cu autoimplant sau implant siliconic (elastomer), sau implant gluteal, care realizeaza un evident boosting al posteriorului.
Implantele gluteale au inregistrat cea mai rapida crestere din domeniul chirurgiei cosmetice a anului 2015, potrivit Asociatiei Americane a Chirurgilor Plasticieni. Dupa cresterea de 28% din anul 2015, cresterea a fost de 86% in anul 2016 in U.S., dintre acestea cu 28% a crescut injectarea propriei grasimi, cu 36%, implantul gluteal si cu 36%, lftingul fesier cu sau fara implant. Kim Kardashians, Serena Williams au recunoscut imbunatatirile aduse posteriorului, cu ajutorul tehnicilor enumerate.
Daca la inceputurile lui, implantul gluteal era grevat de multiple complicatii datorate fie tehnicii (abordul, situatia), fie implantului neadaptat utilitatii lui, in ultimii ani, avansul tehnologic in ce priveste implantele de generatie avansata, potrivite utilitatii (gel inalt coeziv, capsula stratificata), alaturi de tehnicile din ce in ce mai minim invasive, au permis un nivel de satisfactie nemaivazut nici in cazul augmentarilor mamare.
Pana la explozia revolutiei sexuale, posteriorul nu era o prioritate in ce priveste optiunea de corectie, prin faptul ca imbracamintea acoperea si compensa defectele , de asemenea posteriorul caucazian era in trend, probabil si datorita dominatiei cinematografiei si modei de catre modelul caucazian. Ulterior prin reechilibrare, la inceput exotic si ulterior ca trend definitiv , s-a impus modelul sud-american, brazilian cu forme bine definite ca un simbol al recentrarii sexualitatii. Persoanele publice cu expunere mediatica si sociala, nu mai doresc un posterior imperfect, acesta nemaifiind neglijat prin comparatie cu VIP latino-americane.
In ceea ce priveste nemultumirile care conduc la prezentarea intr-un serviciu de chirurgie estetica, acestea pot fi: un posterior plat, prea mic, prea mare, prea ingust, prea cazut, sau prezenta celulitei. Pentru a reduce volumul sau dispozitiile aberante ale depozitelor de grasime, se prefera lipoaspiratia sub mentiunea expresa: cantitatea aspirate sa nu depaseasca capacitatea de retractie a tesuturilor si pielii. Pentru marirea posteriorului ca volum si contur rotund, se pot utiliza injectarea grasimii autologe, injectarea acidului hialuronic (Macrolane), implantele gluteale, etc. Daca procedeele minim invasive de injectare sunt dezamagitoare in ce priveste stabilitatea efectului, raportul cost/rezultat, aspectul nu tocmai sexi, marirea neta si stabila a posteriorului cu implant de ultima generatie si tehnica minim invaziva, ofera garantia celor mai bune rezultate cosmetice, cu o rapida recuperare postoperatorie si in marea lor majoritate, pacienti fericiti.
Gluteoplastia cu implant de ultima generatie, este o procedura care poate dura 35 minute, in ambulator sau cu spitalizare de o zi, fara dureri sau tuburi de dren, recuperare la domiciliu in 3-5 zile, orice pozitie este permisa, cu complicatii chiar mai putine decat implantele mamare si pacienti mai fericiti.
Avantajele maririi posteriorului cu implant in comparatie cu marirea sanilor cu implant, constau in faptul ca nu planeaza riscul de cancer, nici cel de contractura capsulara, de afectare functionala sau senzoriala, precum si de asimetrie.
Candidatul ideal este acela care are o lipsa in ce priveste definitia feselor, urmareste o imbunatatire neta si de durata a conturului posteriorului, obtinerea echilibrului si armoniei siluetei in dorinta de a recupera autoincrederea si respectul de sine.